Θοδωρής Τσούτσος

Ο υφυπουργός «νομιμοποιεί» το ποδόσφαιρο των «τεσσάρων»

Είναι εξαιρετικά ενοχλητικό, όμως, όταν ο ίδιος ο υφυπουργός αθλητισμού της χώρας "νομιμοποιεί" το ποδόσφαιρο των "τεσσάρων". Και μόνο αυτό. Σαν να μην υπάρχουν άλλοι.

Του Θοδωρή Τσούτσου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Σταύρος Κοντονής επιμένει για τη συνάντηση με τους τέσσερις "μεγάλους" του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πολύ καλά κάνει ο άνθρωπος, αν πιστεύει ότι έτσι θα δοθούν λύσεις.

Ωστόσο, με αφορμή αυτή την επιμονή του, μού ήρθαν στο μυαλό αυτό που έλεγαν οι "κύκλοι" του υφυπουργείου αθλητισμού την Παρασκευή (1/4) το απόγευμα. "Αν υπήρχε συμφωνία των "4" και έδιναν τα χέρια, τότε ο Υφυπουργός Αθλητισμού θα ξεκινούσε το Κύπελλο κεκλεισμένων των θυρών", αναφερόταν μεταξύ άλλων. Μάλιστα...

Αυτοί οι "κύκλοι", λοιπόν, είχαν "μιλήσει" λίγες μόλις ώρες μετά τη συμφωνία έντεκα (όχι τεσσάρων) ομάδων της Super League σε μια σειρά προτάσεων για να βρεθούν λύσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι "κύκλοι" δεν βρήκαν κάποιο νόημα, όμως, να ασχοληθούν μαζί τους.

Είναι προφανές ότι ο υφυπουργός αθλητισμού, που επιμένει για τη συνάντηση των τεσσάρων, δεν ασχολείται καν με τη συμφωνία των έντεκα. Μπορεί και να έχει δίκιο, με την έννοια ότι οι "μικροί" με τη στάση τους όλα αυτά τα χρόνια έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη στο γεγονός ότι δεν γίνονται όχι απλώς ισότιμοι συνομιλητές για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά ούτε καν συνομιλητές.

Είναι εξαιρετικά ενοχλητικό, όμως, όταν ο ίδιος ο υφυπουργός αθλητισμού της χώρας "νομιμοποιεί" το ποδόσφαιρο των "τεσσάρων". Και μόνο αυτό. Σαν να μην υπάρχουν άλλοι. Το είχαμε αντιληφθεί, αλλά πλέον έγινε και θεσμικά. Με "απόφαση" της Κυβέρνησης. Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα αφορά μόνο σε τέσσερις ομάδες. Το λες και τραγικό...

Οσο για την ΕΠΟ, μπορεί κανείς να γράψει πολλά. Ειδικά τα τελευταία χρόνια έχουν ειπωθεί σχεδόν τα πάντα. Το απόλυτο "ξενέρωμα" όμως για όσα (δεν) συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήρθε από την Πορτογαλία. Εκεί που ο Φερνάντο Σάντος βρήκε το έδαφος για να καταστρώσει το πλάνο που ξεκίνησε στην Εθνική μας, αλλά τού κατέστρεψε η διοίκηση της Ομοσπονδίας. Η αμέσως προηγούμενη, αλλά ποιος μπορεί να πιστέψει ότι θα γινόταν κάτι διαφορετικό από την τωρινή.

Το χειρότερο ξέρετε ποιο είναι; Οτι συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο, θέλετε οι τέσσερις "μεγάλοι"(;) θέλετε οι υπόλοιποι "μικροί"(;) θέλετε η κυβέρνηση που έχει αποφασίσει τώρα τελευταία να το "φτιάξει"(;) ούτε που ασχολήθηκαν με το θέμα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x